WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Twaróg pokruszyć, umieścić w wysokiej misce, dodać żółtka, cukier oraz cukier waniliowy, mleko i wszystko razem wymieszać na jednolitą masę.Mąkę przesiać wprost do masy serowej−wymieszać. Schłodzone białka ubic na sztywno ze szczyptą soli, ostrożnie wymieszać z ciastem. Na dużej głębokiej patelni rozgrzać olej, porcjami kłaść ciasto (łyżką) i smażyć z obu stron. Podawać z konfiturą i cukrem pudrem
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: