WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Gulasz z żołądków drobiowych

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Gulasz z żołądków drobiowych

1 zdjęcie do przepisu "Gulasz z żołądków drobiowych"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
do góry

Składniki:

600-700 g żołądków
200 g włoszczyzny bez kapusty
40 g koncentratu pomidorowego
100 g cebuli
tłuszcz
30 g mąki
sól
pieprz
przyprawa do zup (maggi)
majeranek i papryka mielona do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Oczyszczone żołądki umyć, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać, opłukać, dodać do żołądków, pod koniec gotowania. Miękkie żołądki wyjąć, pokrajać, połączyć z przecedzonym wywarem (400 ml). Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z żołądkami, chwilę pogotować i doprawić. Podawać z ziemniakami i surówkami.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: