WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

1 zdjęcie do przepisu "JABŁECZNIK Z BUDYNIEM"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
proszek do pieczenia
2 całe jajka
1 żółtko
litr mleka
kostka margaryny
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
2 kg jabłek
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Zagnieść ciasto;mąka+proszek+cukier+margaryna+jajka. Podzielić ciasto na 2 części jedną część rozłożyć na dno. Jabłka pokroić w ósemki ułożyć na cieście. Ugotować budyń i gorącym zalać ciasto. Drugą część ciasta rozłożyć na wierzch.

piec 1 godzinę w 180 stopniach
przeczytaj 9 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

ciasto pycha,,robiłam z brzoskwiniami z puszki,,pozdrawiam,,

aga391653
21 września 2009
zgłoś do moderacji

można zrobić też bez jablek i jest pyszny

mama29
28 maja 2009
zgłoś do moderacji

Myślę,że to dość proste do zrobienia ciasto, a wygląda naprawdę apetycznie. Na pewno skorzystam z przepisu.

asia_9_4_
14 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

pozdrawiam

patusia166
4 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

polecam moje przpisy:)

patusia166
4 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

wypróbuję pani przepis:)

patusia166
4 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

pycha:)

patusia166
4 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

wygląda pysznie:)

patusia166
4 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

mniam:)

patusia166
4 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 9 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: