WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Rolada ze schabu z pieczarkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Rolada ze schabu z pieczarkami

Brak zdjęć do przepisu "Rolada ze schabu z pieczarkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

1.Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę siekamy, a następnie szklimy na oleju. Dodajemy pieczarki, solimy i dusimy, aż do odparowania płynu. Natkę pietruszki drobniutko siekamy i dodajemy do pieczarek. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

2.Schab myjemy, kładziemy na desce. Długim nożem przekrawamy go na całej długości, zostawiając ok 1cm od dołu. W ten sposób otrzymujemy prostokąt mięsa.

3.Rozłożony płat mięsa solimy i pieprzymy, paprykę mieszamy z dwoma łyżkami oliwy i smarujemy na mięso na całej powierzchni. Następnie układamy pieczarki, zostawiając 3 cm brzeg bez nadzienia. Na koniec układamy na pieczarkach cieniutko pokrojone plastry boczku.

4.Schab ciasno zwijamy i wiążemy grubą białą nicią, zaczynając od brzeg*w, a kończąc wiązanie na środku. Brzegi zabezpieczamy skórą z boczku, aby farsz nam nie uciekł. Wkładamy schab do formy i pieczemy w temp. 180'C.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: