WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

3 szklanki mąki
1(*)5 szklanki cukru
szklanka mleka
1(*)5 kostki margaryny
5 łyżek kakao
6 jaj
opakowanie proszku do pieczenia
opakowanie cukru waniliowego
zapach do ciast
rodzynki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  • Margarynę, cukier, mleko i kakao wrzucić do garnka. Postawić na mały ogień i podgrzewać ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Odstawic do wystudzenia.
  • Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę.
  • Do wystudzonej masy kakowej dodawać po kolei wszystkie składniki czyli mąka, żółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, zapach. Dokładnie wymieszać.
  • Następnie dodać pianę z białek i delikatnie ją połączyć z masą.
  • Dosypać rodzynki.
  • Ciasto wylać do blachy wyłożonej papierem i posmarowanym tłuszczem.
  • Piec około 40 minut.
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

znam ten przepis,rzeczywiście zawsze się udaje,pozdrawiam!

313500
16 marca 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: