WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Żeberka w kapuście kiszonej

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Żeberka w kapuście kiszonej

Brak zdjęć do przepisu "Żeberka w kapuście kiszonej"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 120 min.

Przygotowanie: 60  min.
Oczekiwanie: 60 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

2 paski żeberek
1 kg kapusty kiszonej
2 średnie cebule
2 papryki czerwone
2 papryki żółte
4 łyżeczki miodu
4 łyżeczki katchupu
1 kostka rosołowa warzywna
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Kapustę lekko poddusić w garnku tak aby była miękka.Żeberka pokroić co drugą kosteczkę.Usmażyć na patelni na lekko brązowy kolor.Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojaną w piórka, papryki pokrojone w grubsza kosteczkę.Dodać to do kapusty kiszonej i dokładnie wymieszać.Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć połowe kapusty.Z ketchupu i miodu zrobić sos. W tym sosie obtoczyć żeberka i ułożyć na kapuście.Przykryc pozostałą kapustą.Kostkę warzywną rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i zalać przygptowanym bulonem kapustę.Piec około 1 godziny w 200 stopniach.

SMACZNEGO
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

bardzo fajny "męski" przepis, ale ja także się zajadałam! polecam z kuflem piwa:)

domina71
10 marca 2014
zgłoś do moderacji

żeberka są naprawdę smaczne ,robiłam je dzisiaj na obiad wszystkim smakowały

ela47
19 marca 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3