WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Chałwowiec

Brak zdjęć do przepisu "Chałwowiec"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 75 min.

Przygotowanie: 30  min.
Oczekiwanie: 45 min.

do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Budyń ugotować bez cukru w 0,5l mleka. Masło lub margarynę utrzeć, dodać ugotowany i schłodzony budyń. Masę podzielić na 2 nierówne części. Do mniejszej części dodać pokruszoną chałwę i wymieszać. Do większej części dodać roztopioną, ostudzoną czekoladę. Na ciemnym biszkopcie rozsmarować masę chałwową. Na masę poukładać bezy dziobkami w dół. Na bezy cienko rozmarować część masy czekoladowej i przykryć jasnym biszkoptem. Górę biszkoptu posmarować resztą masy czekoladowej i posypać według uznania tartą czekoladą lub wiórkami kokosowymi.
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Zrobiłam NIEBO W GEBIE pychotka...

zgłoś do moderacji

Zrobiłam NIEBO W GEBIE pychotka...

zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: