WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Rafaello bez pieczenia

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Rafaello bez pieczenia

2 zdjęcia do przepisu "Rafaello bez pieczenia"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 25 min.

Porcje: 30
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Z mleka odlać 1/2 szklanki , resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.W odlanym mleku rozmieszać mąki i wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń. Wystudzić, utrzeć z margaryną i 20 dag kokosu.
Prostokatna formę do ciasta wyłożyć folią aluminiową. Na dno ułożyć połowę krakersów, wyłożyć połowę masy, ułożyć drugą warstwę krakersów i resztę masy. Na wierzch wysypać resztę kokosu i wklepać delikatnie w masę . Wstawić na noc do lodówki.
W wierzch można powciskać sparzone i obrane ze skórki migdały( 1 migdal na 1 kawałek ciasta).
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: