WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. Wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i bardzo starannie wymieszać. Na tacy ułożyć folię aluminiową, na folii trzy rzędy herbatników (po sześć w rzędzie, folia powinna nieco wystawać). Ciastka posmarować białą masą, przykryć drugą warstwą herbatników i posmarować masą kakaową (do masy można dać trochę prażonych i posiekanych orzechów nerkowca). Folię złapać oburącz za dłuższe boki i podnosząc do góry złożyć „domek”.

 

Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło i mleko, wymieszać. Taką polewą pokryć „domek”. Do czekolady przykleić prażone płatki migdałów − tak, by wyglądały jak dachówki. Orzechy nerkowca ułożyć na szczycie herbatnikowego domku (tak jak gąsiory na prawdziwym dachu).

 

Wstawić do lodówki − na drugi dzień herbatnikowy domek jest najsmaczniejszy i łatwo go pokroić.

przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

ten przepis naprawde jest świetny... widziałam go wczesniej w wykonaniu Ewy Wachowicz i moge stwierdzic ze jest warty zrobienia... i ja sie biore jutro o jego wykonania... :)

agusia21a
9 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

ten przepis naprawde jest świetny... widziałam go wczesniej w wykonaniu Ewy Wachowicz i moge stwierdzic ze jest warty zrobienia... i ja sie biore jutro o jego wykonania... :)

agusia21a
9 czerwca 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3