WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Ryba po japońsku

2 zdjęcia do przepisu "Ryba po japońsku"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 60 min.

Przygotowanie: 40  min.
Oczekiwanie: 20 min.

Kategorie: Ryby i owoce morza
do góry

Składniki:

1kg filetow wg uznania
1 słoik ogorkow konserwowych
1 słoik paprki słodkiej
ciasto naleśnikowe
1/2szkl.wody
1szkl.mąki
1jako
szczypta soli
zalewa
3/4szkl.wody
6łyżek ketchupu
3łyżki octu
3łyżki cukru
3/4szkl.oleju
1przecier pomidorowy
4 większe cebule
vegeta
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Filet podzielić na kawałki,smażymy w cieście naleśnikowym,
ogorki trzemy na dużych oczkach a paprykę kroimy w paski.
Zalewa
Wodę i ocet wlewamy do garnka i dodajemy cukier gdy sie zagotuje wrzucamy pokrojoną cebulę gotujemy aż zmięknie.Następnie dodajemy vegete do samku a na smam koniec ketchup i przecier czekamny do zagotowania.
Następnie w naczyniu szklanym (mi starcza dania na 2 naczynia)ukłamay warstwami:

−reszta zalewy
−ryba
−ogorek+papryka
−troszkę zalewy
−ryba
−ogorek+papryka
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

190g ja używam Włocławek

agaz24
17 września 2009
zgłoś do moderacji

przecier pomidorowy jakiej ma być wielkości

mancia
28 sierpnia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: