WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

# biszkopt:
# * 2 łyzeczki proszku do pieczenia
# * 1 szklanka cukru pudru
# * 1 szklanka mąki
# * 2 łyzki octu
# * 6 jajek
# masa śmietankowa ( można użyć gotowego kremu do tortów z torebki )
# * 2 łyżki cukru pudru
# * 2 xśmietana fix
# * 0 5 litrakremówki
# * troszkę żelatyny
owoce(ja dodałam borówki ze słoika(osoczone)
dekoracja:(wedle upodobań u mnie:
banan
cukrowe pisaki
wiórki kokosowe
roztopiona czekolada
sok z cytryny
laska wanili
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Biszkopt:
Białka oddzielić od zółtek. Białka ubić z odrobiną soli na sztywna pianę. Dodać cukier, zółtka. Jeszcze przez chwile miksować. Delikatnie łyżką wmieszać do masy jajecznej − mąkę z proszkiem do pieczenia. Ważne aby mieszać w jedną stronę. Na koniec dodac ocet. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 stopni. Piec 35−40 minut.ostudzić przekroić na 3 częśći.
Masa:
Smietankę ubić z cukrem ,śmietan fixem.żelatynę rozpuścić w łyżce wody i dodać do śmietany,całość dobrze wymieszać, dodać owoce.tak przygotowaną masą przełożyć biszkopt.
Biszkopt przekroić w wzdłuż na pół,ułożyć jak na zdjęciu,pośrodku ułożyć banana,żeby nie ściemniał należy go skropić sokiem z cytryny. W banana wbijamy laski wanili jako czółki z czekolady robimy oczy i pyszczek. dekorujemy według uznania. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2