WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

NALEŚNIKI z MIĘSEM MIELONYM

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
NALEŚNIKI z MIĘSEM MIELONYM

Brak zdjęć do przepisu "NALEŚNIKI z MIĘSEM MIELONYM"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 40 min.

Porcje: 12
do góry

Składniki:

400 ml mleka
2 jajka
5 łyżek oleju
sól
25 dag mąki
ogórek
25 dag twarogu
1 łyżka oregano
6 pomidorów
3 cebule
3 łyżki octu winnego
5 łyżek oliwy
pieprz
10 dag czarnych oliwek
1 ząbek czosnku
15 dag jogurtu naturalnego
60 dag mięsa mielonego
30 dag przecieru pomidorowego
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  • Mleko, jajka, mąkę, szczyptę soli i 2 łyżki oleju wymieszać z oregano.
  • Pomidory pokroić w plasterki, 2 cebule w krążki. Ocet przyprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę, wymieszać. Sosem polać pomidory. Dodać oliwki, i krążki cebuli, przemieszać.
  • Ogórek umyć, zetrzeć, posolić, odstawić na 10 min, osączyć. Czosnek posiekać. Twaróg, jogurt, ogórek i czosnek wymieszać, przyprawić.
  • Olej rozgrzać, usmażyć 12 naleśników.
  • Mięso usmażyć z jedną cebulą. Dodać przecier pomidorowy, przyprawić, smażyć 5 min.
  • Wypełnić naleśniki mięsem, zapiekać 10 min w piekarniku w temp 150`C.
  • Podawać z przygotowaną sałatką i sosem jogurtowym.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: