WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Pączki z ziemniakami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

1/2 kostki drożdży
1/2 kostki margaryny
2 jajka
1/2 kg mąki
1/2 kg ugotowanych ziemniaków
5 łyżek cukru
cukier waniliowy
powidła
olej do smażenia
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Ziemniaki ugotować poczekać aż trochę przestygną i przecisnąć przez praskę
(jak na kluski).
Drożdże mocno pokruszyć i wymieszać z cukrem dodać je do ziemniaków,
resztę składników również dodać do ziemniaków. Z gotowego ciasta wyrobić pączki
z powidłami. Następnie smażyć je w oleju tak samo jak zwykłe pączki.
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

dobre, naprawdę smakowe, choć moje były strasznie tłuste,leżały na papierze cały dzień! ale tak to super

norbis3
16 maja 2012
zgłoś do moderacji

JAK JESZCZE NIKT NIE ROBIŁ TO -POLECAM !!!!!!!!!! SA NAPRAWDE SMAKOWE I RAZ DWA ZNIKAJA :))

aniese4
6 grudnia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2