WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

1kg mąki
10dkg drożdży
1szkl.mleka
1 margaryna
1/2 szkl.cukru
szczypta soli
4całe jaja
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Mąkę wsypac do miski,wlac ubite jajka z cukrem,potem drożdże rozmieszane z cukrem,nastepnie roztopioną margarynęz wlanym do niej mlekiem−wszystko wyrobic i zostawic żeby wyrosło. Dzielic ciasto na małe kawałki i dodawac nadzienie może byc marmolada ,owoce lub nutella. Bułeczki posmarowac z wierzchu rozczepanym żółtkiem i zostawic do wyrośnięcia−póżniej pieczemy w temp.220stopniC około20minut
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: