WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

masa:600g trzykrotnie zmielonego twarogu
3/4 szklanki smietany
lyzka maki ziemniaczanej
4 zoltka
150g cukru
lyzeczka esencji smietankowej
tluszcz i tarta bulka do formy
beza:6 bialek
5 lyzek cukru
1 i 1/2 lyzeczki maki ziemniaczanej
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Ser zmieszac za smietana i maka ziemniaczana. Zoltka utrzec z cukrem, dodac esencje smietankowa. Ciagle ucierajac dodawac mase serowa. Tortownice natluscic i posypac tarta bulka. Wylac mase serowa. piec 35min w 2oo stopniach. Bialka ubic z cukrem i maka ziemniaczana. Wyjac ciasto z piekarnika, temp. zmniejszyc do 120 stopni. Na ciasto wylozyc beze. wsyawic do piekarnika na 10−15 min az beza sie przyrumieni.
Smacznego!

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: