WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
ZUPA KRÓLEWSKA

Brak zdjęć do przepisu "ZUPA KRÓLEWSKA"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

50 dkg marchwi
30-50 dkg pietruszki
50 dkg selera
30-40 dkg pieczarek
3 pojedyńcze piersi z kurczaka
2 serki topione śmietankowe
3-4 łyzki koncentratu pomidorowego
3-4 ząbki czosnku
puszkazielonego groszku
przyprawy wg uznania i gustu
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Przygotuj większy garnek w którym potrawa będzie "dochodziła".
Warzywa kroimy w drobną kostkę i każde z nich podsmażamy na oleju−po podsmażeniu przekładamy do garnka.Pokrojone pieczarki podsmażyc na oleju/odparować,aby nie było soku/ i dodac do wcześniej usmażonych warzyw.Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i także podsmażyć na oleju−pod koniec smażenia dodać 2 serki topione i razem smażyć /mieszając/ do całkowitego rozpuszczenia−następnie dodać koncentrat pomidorowy i przełożyc do garnka.Wszystko podlać 1 litrem wody i gotować około 30 minut.Na koniec dodać 3−4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku i puszkę zielonego groszku.Doprawić wg uznania i gustu.
Zupa ma być gęsta.Podawać z białą bułką lub innym pieczywem.
Polecam na szczególne okazje np.imieniny itp.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: