WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Placek biszkoptowy z kokosem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

5 jajek
20 dag cukru
18 dag mąki
1 łyżka kakao
płaska łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
łyżka oleju
polewa gotowa (czekoladowa)
kokos do ozdoby
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż cukier zniknie. Na koniec ubijania dodać żółtka. Delikatnie mieszając dodać mąkę z proszkiem, kakao i olej. Wylewamy na blachę i pieczemy ok. 20−40 minut aż placek się zarumieni. Gotowy placek polać polewą i przyzdobić kokosem.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: