WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Gołąbki bez zawijania po cygańsku

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Gołąbki bez zawijania po cygańsku

Brak zdjęć do przepisu "Gołąbki bez zawijania po cygańsku"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Kategorie: Dania główne Obiad
do góry

Składniki:

ok. 1kg kapusty
2 i pół szklanki ryżu
4 cebule
2 szklanki kaszy manny
5 jajek
80 dkg mięsa mielonego
olej do smażenia
bułka tarta
sól
natka pietruszki do dekoracji
gotowy sos pomidorowy winiary
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski i solimy. Wodę, która puści kapusta, odlewamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebule obieramy, kroimy w niedużą kostkę i podduszamy na oleju. Kapustę, ryż, jajka, kaszę, mięso i cebulę doprawiamy i mieszamy (jak na mielone). Z masy formujemy "gołąbki". Każdy obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gołąbki układamy w brytfance, wlewamy 2 szkladnki wody i brytfankę przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy godzinę w piekarniku w temperaturze 180 C . Podajemy z sosem pomidorowym Winiary przygotowanym według przepisu na opakowaniu, udekorowane posiekaną natką.
przeczytaj 3 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

HA HA JA TEŻ ROBIE PODOBNE :)) SĄ NAPRAWDE SMACZNE I ROBI SIE RAZ RAZ . ZACHĘCAM WSZYSTKICHHHHHHHH :)) POZDRAWIAM

aniese4
20 grudnia 2009
zgłoś do moderacji

ciekawe i pysznie zachęca! :)

reniulek
19 grudnia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 3 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: