WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

DROŻDŻOWE CHRUŚCIKI

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
DROŻDŻOWE CHRUŚCIKI

1 zdjęcie do przepisu "DROŻDŻOWE CHRUŚCIKI"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 100 min.

Przygotowanie: 70  min.
Oczekiwanie: 30 min.

do góry

Składniki:

4 jajka
kostka drożdży
półtora szklanki mleka
pół szklanki cukru
około kg mąki
smalec do smażenia
cukier puder do posypania
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Drożdże pokruszyć, dodać jajka, mleko i cukier i odstawić do wyrośnięcia. Następnie stopniowo dodawać mąkę i wyrabiać ciasto. Rozwałkować, wycinać chruściki i smażyć z obydwu stron na rumiany kolor. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: