WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Schabowe z piersi kurczaka

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Schabowe z piersi kurczaka

Brak zdjęć do przepisu "Schabowe z piersi kurczaka"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

7-8 porcji z piersi kurczaka
3 jajka
mąka pszenna
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Porcje kurczaka doprawić i rozbić jak na schabowe.Białka ubić na pianę i połączyć z zółtkami.
Mieso opruszyć mąką ,obtaczać w pianie i smażyć z obu stron na rumiano na gorącym tłuszczu.Podawać z surówką i ryżem na sypko lub frytkami.
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Sama sól i pieprz nie wystarczą. Proponuję posypać mięso czerwoną papryką i Vegetą.

konto usunięte
14 listopada 2011
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4