WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
BISZKOPT: wszystkie składniki wymieszać , wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku 45min w temp. 170*C
MASA : odlać 0,5 szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do odlanego zimnego mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać z 2 żółtkami. Gdy mleko się zagotuje odstawić z ognia. Wlać mleko z mąkami i ponownie zagotować. Wystudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać budyń , wiórki i aromat.

Biszkopta przekroić na pół , wyłożyć kremem/można zostawić trochę kremu na wierzch/, przykryć drugim. Posypać wiórkami. Wstawić do lodówki

SMACZNEGO !!!!
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: