WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Sernik bez sera

3 zdjęcia do przepisu "Sernik bez sera"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

3 szk.mąki
1 szkl. cukru pudru
6 żółtek
1 margaryna
1 mały proszek do pieczenia
masa:
6 białek
1 szk. cukru pudru
2 budynie śmietankowe bez cukru
3 śmietany 18% duże
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Zagnieść ciasto i podzielić na pół, jedną część dać na blachę a drugą schłodzić w zamrażalniku ok.2ch godzin.
Ubić białka dodając cukier puder, dodać śmietany i budynie.Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać na ciasto. Zetrzeć na wierzch drugą część schłodzonego ciasta. Piec ok.50 min w temp.180 stopni.
przeczytaj 26 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

dołączam do użytkowników, których szokuje hasło sernik bez sera, ale też dołączam do tych, których urzekł ten smak!

AleAla
7 marca 2014
zgłoś do moderacji

Wyśmienity sernik! nigdy nie pomyślałabym o serniku bez sera :) wspaniały przepis!

karrrolka05
15 listopada 2011
zgłoś do moderacji

dobry sernik

mirosława1
17 sierpnia 2011
zgłoś do moderacji

Mój przepis :) Chciałam właśnie go dodać :)

kasia_brzeg
22 października 2010
zgłoś do moderacji

robiłem go już parę razy bardzo smaczny naprawdę jak sernik .polecam i pozdrawiam.

zibio61
31 sierpnia 2010
zgłoś do moderacji

ja robie na swietanach ukwaszonych, sa geste i jest bardzo pyszny:)

licealistka
6 sierpnia 2010
zgłoś do moderacji

ja robię sernik bez sera ale mój się robi inaczej gotuje się kwaśną śmietanę z jajkami i słodkim mlekiem też pycha ale spróbuje ten

urszulalew
2 czerwca 2010
zgłoś do moderacji

Muszę spróbować, tylko właśnie co to oznacza mały proszek do pieczenia?

EwelinaWalec
23 marca 2010
zgłoś do moderacji

co znaczy "maly proszek"???

lila22104
21 marca 2010
zgłoś do moderacji

Na mojej stronie mam podobny przepis na taki sernik i jest przepyszny i naprawdę smakuje jak sernik

zgłoś do moderacji

musze Wam powiedzieć,że ciasto jest dobre na budyniach z Winiar, bo ostatnio nie mogłam ich dostać i wzięłam innej firmy - to nawet mi nie smakowało - sam proszek czułam w ustach ;(

GANDZIA31
29 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

ciasto bardzo lubiane przez dzieci

GANDZIA31
29 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

z sernikiem to ciasto równać się nie może i mnie osobiście smaku sernika nie przypomina ,ale jest smaczne i do kawy w sam raz

W-i-o-l-a
27 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

400 ml

GANDZIA31
24 lutego 2009
zgłoś do moderacji

proszę napisz ile gram ma ta śmietana ,bo nie ma u mnie tej firmy.

julcia06-96
17 lutego 2009
zgłoś do moderacji

Ja również dzisiaj go robiłam i według mnie jest pyszny, polecam bo warto go upiec, naprawdę smakuje jak sernik

agula1111
13 lutego 2009
zgłoś do moderacji

Zrobiłam dzisiaj i uważam że jednak z serem lepszy nie zachwycił mnie chyba go już nie zrobię

arm6
13 lutego 2009
zgłoś do moderacji

3 duże opakowania śmietany???? ile gramowe mają być te śmietany????

krystynka54
7 lutego 2009
zgłoś do moderacji

odp. cytat z powyżej " ...gdyby coś to używam śmietan z firmy Zott bo są gęste i tak mi polecono" - granatowe opakowanie

GANDZIA31
16 stycznia 2009
zgłoś do moderacji

Śmietana to chyba ta zakwaszana czy może słodka.

m3080929
16 stycznia 2009
zgłoś do moderacji

Zrobiłam, znaczy upiekłam, ale specjalnie ani w kolorze, ani w smaku nie ma różnicy.Raz jeszcze polecam i życzę smacznego.

GANDZIA31
15 stycznia 2009
zgłoś do moderacji

proszek ma się rozumieć - za dwa dni napiszę jak smakuje na waniliowych budyniach bo muszę zrobić córci do szkoły

GANDZIA31
13 stycznia 2009
zgłoś do moderacji

A budynie ugotowane czy proszek???

gwiazdka77
10 stycznia 2009
zgłoś do moderacji

chętnie bym zrobiła, ale mama by mi zmyła głowę ponieważ w lodówce stoi 2,5 kg twarogu sernikowego od Świat :D

yaishii
8 stycznia 2009
zgłoś do moderacji

Pewnie , tylko nastepnym razem dodam budynie waniliowe zamiast śmietankowych lub aromat.Nazwa jest nieco szokująca też dziwnie zareagowałam jak dostałam ten przepis ale serniczek bardzo bardzo dobry. I kusi mnie żeby eksperymentować bo na śmietankowych budyniach pianka jest bielutka agdyby dac jakis malinowy budyń lub wiśniowy to może środek bedzie lekko różowy ...gdyby coś to używam smietan z firmy Zott bo są gęste i tak mi polecono

GANDZIA31
8 stycznia 2009
zgłoś do moderacji

nigdy nie jadłam sernika bez sera? to naprawde smakuje jak sernik?

anya-ka
4 stycznia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 26 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1