WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Kapuśniak z młodej kapusty

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Kapuśniak z młodej kapusty

Brak zdjęć do przepisu "Kapuśniak z młodej kapusty"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 89 min.

Przygotowanie: 57  min.
Oczekiwanie: 32 min.

Porcje: 5
Kategorie: Zupy Gotowanie Obiad
do góry

Składniki:

kilka maechwi i cebul
głowka kapusty białej
40 dag mięsa
2 łyżki tłuszczu
dwie łyzki maki
2-3 pomidory lub łyżka koncentratu pomidorowego
szczypta zieleniny
tłuszcz do okraszenia kartofli 0
5kg kartoflii
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Podgotowujemy mieso,a gdy będzie już miękkie,dodajemy pokrojoną w kostkę marchew i cebule,poszatkowaną dośc grubo kapustę i razem zagotowujemy.Dodajemy koncentrant pomidorowy lub obrane i pokrojone ze skórki pomidory,następnie podprawic kapuśniak zasmażką,zagotować.Mięso drobno pokroić i rozłozyc na talerze.Wsypac do zupy szczyptę zieleniny.Podawać z oddzielnie ugotowanymi kartoflami,oskarszonymi i posypanymi zieleniną!!Smacznego
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: