WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

MINTAJ W SOSIE ŚMIETANKOWO-KOPERKOWYM

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
MINTAJ W SOSIE ŚMIETANKOWO-KOPERKOWYM

Brak zdjęć do przepisu "MINTAJ W SOSIE ŚMIETANKOWO-KOPERKOWYM"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Kategorie: Ryby i owoce morza
do góry

Składniki:

pomysł na rybę w sosie śmietanowo- koperkowym
200 ml śmietanki (12% tłuszczu)
300 - 350 g filetów z mintaja(świeżych lub mrożonych)
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Zawartość torebki dokładnie wymieszać z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml wody.
 Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia
300 − 350 g filetów ze świeżej lub częściowo rozmrożonej,
 odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Zalać przygotowanym gorącym "Pomysłem na..
Piec w piekarniku w otwartym naczyniu (180oC z termoobiegiem, 200oC bez termoobiegu)
 świeżą rybę 25 minut, częściowo rozmrożoną 30 minut
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: