WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Śledzie w pomidorach z rodzynkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Śledzie w pomidorach z rodzynkami

Brak zdjęć do przepisu "Śledzie w pomidorach z rodzynkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 10 min.

Porcje: 6
Kategorie: Ryby i owoce morza
do góry

Składniki:

1/2 kg solonych płatów śledziowych
2-3 duże cebule
2 łyżki rodzynek
papryka mielona ostra lub chilli
łyżka octu
trochę cukru
pieprz mielony
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 słoika przecieru pomidorowego
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Cebulę pokroić w cienkie talarki, na patelnię wlać trochę oleju (np. kujawskiego) i wrzucić cebulę , zeszklić ją tylko ciut następnie dodać rodzynki a po chwili dodać przecie pomidorowy i koncentrat pom. Dodać wszystkie pozostałe przyprawy i popyrczyć chwilę, zawsze można czegoś dosypać do smaku. Śledzie pokroić jak szagole na ukos w małe kawałki układać w misce warstwami raz śledzie na to gorący farsz i tak do końca żeby na górze został farsz. Śledzie tak przygotowane najlepiej smakują następnego dnia.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: