WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
parowki po wegiersku

Brak zdjęć do przepisu "parowki po wegiersku"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 5
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

0.5kg.parowek
0.5kg.pieczarek
2cebule
2-3lyzki przecieru pomidorowego 'pudliszki'
2 lyzki maki pszennej
0.5szkl.kwasnej smietany
sol
piepsz
papryka w proszku(odrobina slodkiej i pikantnej) nac pietruszki
olej
papryka konserwowa
zabek czosnku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Cebule pokroic w kostke,podsmazyc na oleju.Pieczarki pokroic i usmazyc,polaczyc z cebula.Dodac parowki pokrojone w polksiezyce,podlac rosolem tak,aby wszystko bylo przykryte.Dodac pokrojona papryke konserwowa,przecier pomidorowy,zagescic maka i smietana,na koncu dodac przyprawy,czosnek drobno pokrojony i zielona pietruszke.Podawac z ryzem ugotowanym ''na sypko'' lub ugotowanymi ziemniakami pokrojonymi w cwiartki.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: