WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

-1/2 kg twarogu
-2 szkl mąki pszennej
-1/2 szkl cukru
-3 łyżeczki sody
-4 jajka
-1 łyżeczka octu lub spirytusu
-olej do smażenia
-cukier puder do posypania
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Ser dobrze rozgnieść widelcem lub przekręcić przez maszynkę.Dodać do sera resztę składników i dobrze wymieszać łyżką na jednolite ciasto.Ciasto rzucać łyżką na rozgrzany olej.Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2