WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Marynata do szynki wielkanocnej

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Marynata do szynki wielkanocnej

1 zdjęcie do przepisu "Marynata do szynki wielkanocnej"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 1
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Wykrajać z szynki kość, umyć, osuszyć. 300 g soli wymieszanej z saletrą rozgrzać na patelni i gorącą mieszaninę wetrzeć mocno w mięso. Ułożyć natartą szynkę ciasno w kamiennym garnku i zalać marynatą ugotowaną z 1 litrem wody, 160 g soli i korzeni. Wynieść w chłodne miejsce, codziennie przewracać mięso. Trzymać w marynacie 15 − 20 dni.
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Ile powinna ważyć szynka do tej marynaty? Biorąc pod uwagę ilość soli - prawie pół kilograma- to chyba dość dużo.

Jo_anna
18 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: