WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Sznycle wieprzowe z cebulą i ziemniakami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Sznycle wieprzowe z cebulą i ziemniakami

1 zdjęcie do przepisu "Sznycle wieprzowe z cebulą i ziemniakami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
► Ziemniaki obrać, umyć i gotować w osolonej wodzie około 20 minut. Cebulę obrać i zetrzeć lub pokroić w cienkie plasterki. Pietruszkę opłukać, osuszyć, listki oderwać od gałązek.
► Kotlety opłukać i osuszyć. Masło rozgrzać na dużej patelni. Włożyć kotlety i smażyć około 4 minut z każdej strony. Wyjąc, doprawić solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce.
► Na tłuszcz ze smażenia mięsa włożyć cebulę i usmażyć na chrupiąco. Oprószyć mąką, dodać listki pietruszki i krotko smażyć.
► Ziemniaki odcedzić, wyłożyć na 4 talerze, dodać sznycle oraz usmażoną cebulę. Każdą porcję udekorować plasterkiem cytryny. Do potrawy można podać zieloną sałatę. 

Rada:
Bardzo smaczne są przyrządzone w ten sam sposób rumsztyki wołowe. Kotlety grubości około 1,5 cm (z polędwicy lub rostbefu) smaży się i podaje z dużą ilością zrumienionej, chrupiącej cebulki.
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

dzieki,wlasnie przypomniales mi o rumsztykach a przepis fajny szybki niezbyt pracochlonny,musze sprobowac.

konto usunięte
9 marca 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3