WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Usta Adama

3 zdjęcia do przepisu "Usta Adama"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 75 min.

Przygotowanie: 30  min.
Oczekiwanie: 45 min.

do góry

Składniki:

ciasto:3 jajka
szklanka cukru
pol kostki margaryny
szklanka mleka
łyżka wody
2 szklanki mąki
2 łyżki kakao
dwie i pół łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo:30 dag okrąglych biszkoptow
marmolada
masa:opakowanie budyniu waniliowego winiary
pol litra mleka
kostka margaryny
niepełna szklanka cukru pudru
polewa:pol kostki margaryny
5 łyżek cukru pudru
3 łyżki kakao
5 łyżek gęstej smietany
niepełna łyżka żelatyny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
jajka ubic z cukrem i dodac rozpuszczoną, wystudzoną margarynę
nadal ubijac razem, dodajac mleko i wodę
na koniec dodac mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao
dobrze ubic ciasto i wlac do formy, wyłożonej folią aluminiowąi wysmarowanej tłuszczem

plaską stronę każdego biszkopta posmarowac marmolada i składac po dwa biszkopty, płaskimi stronami do siebie
tak przygotowane biszkopty układac na ciescie w blaszce, zanurzając je w ciescie

budyń ugotowac na mleku i ostudzic
margaryne z cukrem pudrem utrzec na puch, cały czas ucierając, dodawac stopniowo wystudzony budyn
masę wylożyc na wystudzone ciasto

polewa:
margaryne rozpuscic, następnie mieszając, dodac cukier puder i kakao, gdy troche przestygnie, dodac smietanę i dokładnie wymieszac NIE GOTOWAC!
żelatynę rozpuscic w 2 łyżkach goracej wody, dodac do polewy i dokładnie wymieszac
tak przygotowaną polewą polac ciasto
przeczytaj 4 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Ciasto b.dobre!Właśnie zrobiłam.

edytaklimowicz01
20 marca 2009
zgłoś do moderacji

Dziękuję,pierwszy raz niezbyt dokładnie przeczytałam przepis.Dopiero dzisiaj zauważyłam.Muszę wypróbować.

BEEA123
8 listopada 2008
zgłoś do moderacji

Przed włożeniem do piekarnika

JEZZABELLA
2 listopada 2008
zgłoś do moderacji

Swietnie wygląda.Mam pytanie .Te biszkopty kłaść na upieczony biszkopt,czy przed włożeniem do piekarnika?

BEEA123
2 listopada 2008
zgłoś do moderacji
przeczytaj 4 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2