WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

Brak zdjęć do przepisu "JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 65 min.

Przygotowanie: 30  min.
Oczekiwanie: 35 min.

do góry

Składniki:

ciasto:4 jajka
1 szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa:3 średniej wielkości słoiki jabłek przesmażonych z cukrem
3-4 łyżki żelatyny
pół szklanki wody
piana:2 torebki bitej śmietany w proszku np.śnieżki
3 łyżeczki żelatyny
pół szklanki wody
2 szklanki mleka
polewa:1 łyżka śmietany
1 łyżka cukru pudru
1/2 łyżki margaryny
2 łyżeczki kakao
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do piany dodawać żółtka i partiami mąkę z proszkiem,delikatnie wymieszać.Wyłożyć ciasto na blachę i piec 35 minut w temperaturze 180 stopni C.Po wystudzeniu wyłożyć na ciasto jabłka wymieszane z żelatyną rozpuszczoną w gorącej wodzie.Na masę jabłeczną nałożyć bitą śmietanę zmiksowaną z wystudzoną żelatyną.Wszystkie składniki polewy włożyć do garnka,wymieszać i rozpuścić na słabym ogniu.Kiedy polewa będzie zimna,udekorować nią ciasto w tzw.esy−floresy.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4