WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
SEROWNIK WESELNY

Brak zdjęć do przepisu "SEROWNIK WESELNY"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 60 min.

Przygotowanie: około 45  min.

do góry

Składniki:

ciasto:20 dag.mąki
1 żółtko
10 dag.margaryny
5 dag.cukru pudru
2 łyżki kwaśnej śmietany
szczypta proszku do pieczenia
ser:1 1/2 kg.sera
1/2kg.cukru pudru
25 dag.masła
12 jajek
2 łyżki mąki kartoflanej
1 cukier waniliowy
otarta skórka z 1 cytryny
rodzynki
skórka pomarańczowa w cukrze
olejek pomarańczowy
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
CIASTO:wszystkie składniki zagnieść na stolnicy,położyć na wysmarowanej blasze,wyłożonej folią aluminiową.Ciasto posmarować białkiem.SER:ser przemleć,masło utrzeć z połową cukru pudru i 6 żółtkami.6 jajek wbić do sera.Mąkę kartoflaną,resztę cukru,jajka i ser wymieszać,dodawać po trochę utarte masło,dokładnie wymieszać.Pod koniec dodać ubitą pianę z 6 białek i bakalie.Ser wyłożyć na ciasto,piec 1 godzinę w dobrze nagrzanym piekarniku(180 stopni C).
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: