WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pierogi z warzywami.

Brak zdjęć do przepisu "Pierogi z warzywami."

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 140 min.

Przygotowanie: 60  min.
Oczekiwanie: 80 min.

do góry

Składniki:

ciasto
2 szklanki mąki
1 łyżka masła
1/2 szklanki wody
farsz
2 marchewki
1 strąk papryki czerwonej
1/2 małego selera
2 duże liście białej kapusty
10 średnich pieczarek
3 łyzki oleju
2 łyżki sosu sojowego
ząbek czosnku
curry lub inna pikantna przyprawasól
pieprz
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Marchew,paprykę i seler pokroić w drobne słupki,pieczarki w plasterki ,kapustę drobniutko posiekać .Podsmażyć warzywa na oleju dodać posiekany czosnek i przyprawy bez sosu sojowego.Ciasto rozwałkować i wykroić krążki o średnicy 10 cm. Na każdy nałożyć ostudzony farsz i zlepiać pierogi.Ugotować je w wodzie z dodatkiem sosu sojowego.Pierogi podawac polane masłem roślinnym z podsmażoną bułką tartą lub odsmażone na patelni.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4