WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Gotowane piersi z kurczaka

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Gotowane piersi z kurczaka

Brak zdjęć do przepisu "Gotowane piersi z kurczaka"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 90 min.

Przygotowanie: 30  min.
Oczekiwanie: 60 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

4 filety z piersi kurczaka ze skórą
1/2 cebuli pokrojonej w cienkie piórka
3 posiekane ząbki czosnku
1/2 łyżeczki suszonego majeranku
1/2 łyżeczki suszonego oregano
szczypta suszonego tymianku
1/2 łyżeczki soli
2 listki laurowe
500 ml bulionu z kurczaka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  • Ułożyć w rondlu piersi kurczaka.
  • Posypać cebulą, czosnkiem, majerankiem, oregano, tymiankiem i solą.
  • Wlać bulion, tyle wody, żeby mięso było przykryte.
  • Włożyć listki laurowe, zagotować na małym ogniu, częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować tak aby bulion tylko lekko mrugał.
  • Po 7 minutach przykryć rondel, zdjąć z ognia i pozostawić, aby mięso zupełnie ostygło (około godziny)
  • Kurczaka wyjąć z bulionu, pokroić na kawałeczki, usuwając wcześniej skórkę i kostki.
  • Dodaj ocenę i komentarz

    Ostatnie oceny i komentarze

    do góry

    Dodaj ocenę i komentarz

    Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

    Bądź na bieżąco z nowościami
    na WINIARY.pl

    Zapisz się na nasz newsletter.
    Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

    Przepisownik

    • Przepisy na każdy dzień
      Znajdziesz je łatwo i szybko
    • Mnóstwo inspiracji
      Dziel się i korzystaj
    • Dostęp do WINIARY.pl
      Gdziekolwiek jesteś.
    • Bezpłatna aplikacja
      Zawsze darmowa

    Pobierz na telefon: