WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Jabłka na szarlotkę

Brak zdjęć do przepisu "Jabłka na szarlotkę"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

2 kg jabłek kruchych (najlepiej antonówka)
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
cynamon
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Jabłka obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Wrzucamy na głęboką patelnię z cukrem i odrobiną wody i smażymy nie dłużej niż 15 minut, żeby się nam nie zrobiła papka. Doprawiamy do smaku cynamonem i wkładamy gorące do słoików. Słoiki dajemy do góry dnem i gotowe!!!
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: