WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem

1 zdjęcie do przepisu "Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 50 min.

Przygotowanie: 20  min.
Oczekiwanie: 30 min.

Porcje: 5
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Gotujemy ziemniaki 15 minut po czym studzimy je. Boczek lub pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki a następnie pieczemy je dodając cebule i przyprawy. Zimniaki kroimy na plastry układając je na dnie naczynia, a następną warstwę tworzymy z wcześniej upieczonych kawałków mięsa. Powtarzamy ta czynność aż do momentu, gdy nie będziemy mieli już składników . Po czym danie wkładamy do piekarnika na od 20−30 min. (180 stopni.)
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: