WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pyzy z mięsem

1 zdjęcie do przepisu "Pyzy z mięsem"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 45 min.

Przygotowanie: 30  min.
Oczekiwanie: 15 min.

Porcje: 6
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Przygotowanie warszu:
drobno pokroić cebulę lekko zrumienić na tłuszczu, mięso zmielić, wymieszać z cebulą, dodać bułką tartą, pieprz i só,dokłanie wymieszaćl.

Ciasto na kluski:
Ziemniaki obrać.Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić a następnie rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć i wymieszać z ziemniakami ugotowanymi. Dodać mąkę, 2 jajka i szczyptę soli − z tego zagnieść ciasto.

Przygotowanie pyzów:
Z ciasta uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, ulepić małe kulki − pyzy. Gotować 10 minut po wypłynięciu na wierzch wody.

Podawać z tłuszem i wysmażoną cebulką.
 

przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Juz od dluzszego czasu zabieram sie zeby zrobic pyzy.Z opisu wcale nie wydaje sie takie pracochlonne.

Anna156
3 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

pyzy są łatwe w przygotowaniu i świetnie smakują , akurat będe je zaraz robic .polecam spróbowac.

IZABELA29
20 listopada 2008
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3