WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Naleśniki z serem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

naleśniki:
400 ml mleka (może być również 400
to już zależy od upodobania)
200 ml wody gazowanej
1 jajko
3 łyżeczki cukru
2 łyżki oleju
mąka (dodać tyle mąki
aby ciasto miało konsystencje śmietany)
farsz:
400 g białego sera
1 łyżeczka cukru
1 czubata łyżeczka cukru waniliowego
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Ze składników na naleśniki wyrabiamy ciasto. Naleśniczki smażymy na patelni z 1 łyżką oliwy (jeśli patelnia jest teflonowa, to oliwa nie jest potrzebna).

Po usmażeniu na każdego naleśnika kładziemy farsz, zwijamy w kopertę i smażymy bez tłuszczu na patelni. Przed podaniem smarujemy dżemem.

Smacznego :)
przeczytaj 7 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

ja naleśniki z serem do drugiego smażenia maczam w cieście naleśnikowym dodatkowo :) też pyszne :)

anya-ka
16 maja 2009
zgłoś do moderacji

naleśniki to ja lubię z każdym nadzieniem :)

deviljin12
10 maja 2009
zgłoś do moderacji

jadłam je już:)

patusia166
4 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

są pyszne:)

patusia166
4 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

mniam:)

patusia166
4 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

pysznie wyglądają

patusia166
4 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

ja jeszcze polewam zmiksowanymi truskawkami, tzw. koktajlem, poprostu pycha :) POLECAM GORĄCO

Asiczulka
23 lipca 2008
zgłoś do moderacji
przeczytaj 7 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2