WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
KAPUSTA Z KASZĄ

1 zdjęcie do przepisu "KAPUSTA Z KASZĄ"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 110 min.

Przygotowanie: 20  min.
Oczekiwanie: 90 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej
1 szkl. kaszy wiejskiej - grubej
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Kapustę zalewamy wodą i gotujemy tak długo żeby była miękka. Kaszę najpierw przepłukujemy zimną wodą 2 razy. Następnie zalewamy 2,5 szklankami wody i gotujemy do miękkości. W razie potrzeby w trakcie gotowania kaszy można dolać wody. Po ugotowaniu kaszy łączymy ją z kapustą.
Najlepiej smakuje z krychanymi ziemniakami i smażonymi żeberkami.

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

niezbyt dobre ani ładne !!!

Krysia-Sauer
6 sierpnia 2008
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3