WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Filety rybne w zalewie pomidorowej.

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Filety rybne w zalewie pomidorowej.

Brak zdjęć do przepisu "Filety rybne w zalewie pomidorowej."

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 120 min.

Przygotowanie: 60  min.
Oczekiwanie: 60 min.

Kategorie: Ryby i owoce morza
do góry

Składniki:

1 kg.filetów rybnych(np.panga lub miruna)
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
3 łyżki ketchupu
2 płaski łyżki cukru
1 łyżka jarzynki winiary
3 cebule
3 szklanki wody
2 łyżki octu
liść laurowy i ziele angielskie
ciasto naleśnikowe wg.swojego przepisu
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Filety posypać pieprzem i jarzynką.Obtoczyć w cieście naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym oleju..Wszystkie składniki zalewy zagotować(cebulkę uprzednio pokroić i zeszklić na oleju)usmażone filety układać w naczyniu,polać zalewą i włożyć następną warstwe filetów i znów zalewę i tak na przemian.Dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: