WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

2 jajka
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki tortowej
szczypta proszku do pieczenia
masa jogurtowa:
1 l. naturalnego jogurtu
50 dag miękkich kiwi
3 łyżki cukru
2 łyżki żelatyny
50 ml śmietanki kremówmk 30
tłuszcz do posmarowania
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

.



Biszkopt: Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Blachę (25x40cm) posmarować tłuszczem i włożyć ciasto. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.



Masa jogurtowa: Żelatunę rozpuścić w szklance zimnej wody i podgrzać. Kiwi obrać, drobno posiekać a następnie wybrać pestki i zmiksować. Żelatynę wymieszać z jogurtem, cukrem i kiwi.



Ponadto: Śmietanę ubić na sztywno. Masę jogurtową wlać na zimny biszkopt i udekorować bitą smietaną. Smiacznego zycze.



Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3