WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

ciasto kruche
4 żółtka
0.5 szkl. cukru pudru
0.5 kg. mąki
margaryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia
krem
30% śmietanka
0.5 szkl. cukru pudru
2 szt. śmietan fixu
karmel
puszka mleka skondensowanego słodzonego
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

 CIASTO    Z podanych składników zagniec ciasto kruche, i upiecz 2 placki w 180 st. przez 30 minut.


KREM     Podane składniki dokładnie ubij w mikserze na gładką masę.


KARMEL    Puszkę mleka gotuj w garnku z wodą 3 godziny.


                  KOLEJNOSC


                  ciasto


                  krem


                  ciasto


                  gorący karmel


                  orzechy włoskie

przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Te ciasto smakuje suuuuper :)

magdusia195
11 lutego 2009
zgłoś do moderacji

Mam świetną wiadomość!!!!Nie trzeba gotować już mleka przez tyle godzin!!!!!!!!Ta sama firma ma już w ofercie gotowe mleko ugotowane!!

mariolkab
6 kwietnia 2008
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1