WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
STROGONOW

Brak zdjęć do przepisu "STROGONOW"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 160 min.

Przygotowanie: 120  min.
Oczekiwanie: 40 min.

Kategorie: Dania główne Obiad
do góry

Składniki:

70-80 dag wołowiny bez kości
40-50 dag pieczarek
5 kiszonych ogórków (obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę)
koncentrat pomidorowy
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Ugotować wywar z wołowiny. Wyjąć i pokroić w paseczki ( podobnie jak na flaki). Wsypać z powrotem do wywaru. Następnie dodać pieczarki pokrojone w paseczki ( lekko podsmażone). Na koniec dodać ogórki i koncentrat pomidorowy. Zaprawić mąką z wodą i doprawić. Smak musi być pikantny.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1