WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Naleśniki z parówką

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Naleśniki z parówką

1 zdjęcie do przepisu "Naleśniki z parówką"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 5
Kategorie: Dania główne Obiad
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
1 Przygotowujemy naleśniki
2 Każdy naleśnik smarujemy keczupem, posypujemy startym serem żółtym, kładziemy parówkę (wcześniej możemy ją podsmażyć na patelni w pikantnych przyprawach) i zawijamy.
3 Tak przygotowany naleśnik obtaczamy w jajku (możemy dodać do niego troszkę wegety), bułce tartej i smażymy kilka minutek z każdej strony.

Podajemy gorące.

Smacznego :)
przeczytaj 7 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

robię takie w domu. smak rewelacyjny :)

mala misia
3 maja 2009
zgłoś do moderacji

wyglada na to ze to smaczne danie,musze kiedys zrobic

Elunia11
14 czerwca 2008
zgłoś do moderacji

Nauczył mnie tego mój Tato, danie z cyklu resztkowe (jak zostaną neleśniki). :) Genialnie smakuje z serem pleśniowym (wersja wypas - i z pleśniowym, i z żółtym). Opcjonalnie (ja bardzo chętnie) można dorzucić warzywka - co się ma - czerwoną fasolkę z puszki, kukurydzę, paprykę, brokuły... dosłownie co kto lubi i czego dusza zapragnie. :)

Stworek_Sikorek
6 marca 2008
zgłoś do moderacji

jadłam takie naleśniki i uwaażam że są przepyszne. Inną wariacją na ten sam temat jest ułożenie tak przygotowanych naleśników w naczyniu do zapiekania, posypania ich żółtym serem i zrobienia z ketchupu szachownicy na wierzchu. potrzymać w ciepłym piekarniku do chwili gdy rozpuści się ser żółty. Polecam gorąco!!!! Ania

AnnaWiktoria80
7 października 2007
zgłoś do moderacji

bardzo lubie nalesniki także napewno wyprubuję ten przepis lubię różne kombinacje naleśnikowe!!!Iwona

Iwona_Stg
9 sierpnia 2007
zgłoś do moderacji

Często robie takie nleśniki, bardzo smaczene są też faszerowane bigosem ( zmielonym bigosem).

PESTKA33
11 lipca 2007
zgłoś do moderacji

fajny przepis muszę spróbować dam znać jak smakowało

M1041413
6 lipca 2007
zgłoś do moderacji
przeczytaj 7 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: