WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pszczółka

Brak zdjęć do przepisu "Pszczółka"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 8
Kategorie: Ciasta i desery
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. 150 g masła, 200 g cukru, 6 łyżek mleka oraz wiórki kokosowe wymieszaj w garnku, zagotuj, smaż i odstaw do ostudzenia.

    • masło
    • cukier
    • mleko
    • wiórki kokosowe
  2. Następnie utrzyj 200 g masła z 200 g cukru i żółtkami, dodając mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i 8 łyżek mleka.

    • masło
    • cukier
    • mąka
    • mleko
    • jajko
    • Proszek do pieczenia WINIARY
  3. Na końcu dodaj pianę z białek, lekko wymieszaj i wyłóż ciasto na blachę.

  4. Następnie polej ciasto przestudzoną masą kokosową.

  5. Blaszkę wstaw do piekarnika o temp. ok. 190 st. C i piecz ok. 40 minut.

  6. Z mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej Budynie i dobrze wymieszaj.

    • mleko
    • Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
  7. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzone budynie, gotuj przez 30 sekund cały czas mieszając.

  8. 250 g masła utrzyj z 6 łyżkami cukru i dodawaj przestudzony budyń, ciągle ucierając, aż masa będzie gładka.

    • cukier
  9. Upieczone ciasto po ostudzeniu przełóż masą budyniową.

  10. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4