WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Papryka faszerowana

4 zdjęcia do przepisu "Papryka faszerowana"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 3
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Duszona w Bulionie warzywnym WINIARY papryka faszerowana to smakowite i pożywne danie obiadowe. Paprykę (może być w różnych kolorach - zielona, żółta lub czerwona) nadziewamy farszem z mielonego mięsa, ryżu i podsmażonych z cebulą pieczarek. Papryki faszerowane podajemy gorące, udekorowane gałązkami natki.
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
cebula 3 sztuki
mięso mielone 0,5 kg
ryż 1 szklanka
Bulion warzywny WINIARY 2 kostki
papryka czerwona 6 sztuk
pieczarki 200 g
sól, pieprz do smaku
olej 4 łyżki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Z papryki odetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne.

    • papryka czerwona
  2. Cebulkę pokrój i usmaż na patelni.

    • cebula
  3. Papryka faszerowana

    Obierz i pokrój pieczarki, podsmaż je na patelni.

    • pieczarki
    • olej
  4. Papryka faszerowana

    Do cebulki dodaj pieczarki, ryż, wlej 3/4 litra bulionu warzywnego.

    • ryż
    • Bulion warzywny WINIARY
    • pieczarki
  5. Gotuj pod przykryciem 10 minut.

  6. Półmiękki ryż wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw do smaku solą i pieprzem.

    • mięso mielone
    • sól, pieprz
  7. Papryka faszerowana

    Każdą paprykę napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami i ułóż ciasno obok siebie.

  8. Zalej bulionem i duś na małym ogniu 30-40 minut.

    • Bulion warzywny WINIARY
przeczytaj 8 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

szybko, tanio i smacznie!

Patison
7 marca 2014
zgłoś do moderacji

Idealna dla niespodziewanych gości

JENASIASTA
28 lutego 2014
zgłoś do moderacji

ciekawie wygląda

Martaa1986
16 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

wszystko w domu mamy więc będziemy robić

lukas2007
23 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

Lubię paprykę faszerowaną , często robię taką . Robię również paprykę waszerowaną samym mięsem.

MILUTAKAAA
10 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

JA ZAWSZE KŁADĘ NA SA FARSZ PLASTEREK SERA ZÓŁTEGO I WTEDY JEST JESZCZE SMACZNIEJSZE

FARMAZON
10 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

Bardzo fajny przepis na paprykę faszerowaną. Bardzo fajnie wygląda i przyjemnie się przygotowuje.

MagdaGotuje
20 sierpnia 2012
zgłoś do moderacji

Uwielbiam dania z papryki, a faszerowana z mięsem mielonym to moja ulubiona forma tego owocu (czy warzywa?) Może ktoś polecić jeszcze jakieś sprawdzone przepisy z papryką?

Kornelio
16 sierpnia 2012
zgłoś do moderacji
przeczytaj 8 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: