WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Forszmak

4 zdjęcia do przepisu "Forszmak"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 2
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Dla wielbicieli mięs proponujemy miks wędzonego schabu, boczku i kiełbaski, w aromatycznym bulionie drobiowym. Już sam zapach przyciągnie domowników do kuchni. Jako przekąska, forszmak najlepiej smakuje z pieczywem, jako drugie danie jednak podawaj go z ryżem. Pycha!
Porcje: 4
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Rosół drobiowy WINIARY 1 kostka
Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY do smaku
WINIARY Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek do smaku
ogórek kisziny 200 g
schab wędzony 700 g
boczek wędzony 200 g
kiełbasa 200 g
koncentrat pomidorowy 30 g
śmietana gęsta 3 łyżki
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka czubata
pieprz, papryka, sól do smaku
smalec 1 łyżka
masło 1 łyżka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Schab pokrój w paseczki o wymiarze frytki. Podobnie boczek i kiełbasę. Kiełbasę możesz pokroić w drobną kostkę.

    • schab wędzony
    • boczek wędzony
    • kiełbasa
  2. Forszmak

    Na rozgrzany smalec wrzuć schab i podsmaż, dodając boczek i kiełbasę, a pod koniec pokrojoną w drobną kostkę cebulę.

    • schab wędzony
    • boczek wędzony
    • kiełbasa
    • cebula
    • smalec
  3. Forszmak

    W dużym garnku jednocześnie zagotuj Rosół. Podsmażony boczek, schab i kiełbasę wrzuć do Rosołu, dolej 0,5 litra wody, przypraw pieprzem, solą koncentratem pomidorowym, Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Dodaj ogórki kiszone pokrojone również w paski, ale uprzednio obrane ze skóry i podsmażone na tłuszczu.

    • Rosół drobiowy WINIARY
    • WINIARY Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek
    • ogórek kisziny
    • koncentrat pomidorowy
    • pieprz, papryka, sól
  4. Forszmak

    Całość po zagotowaniu zagęść zasmażką z mąki i masła, ze śmietaną. Na koniec możesz jeszcze doprawić Przyprawą ZIARENKA SMAKU.

    • Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY
    • śmietana gęsta
    • mąka
    • masło
  5. Podawaj z białym pieczywem albo jako drugie danie z ryżem lub kaszą jaglaną.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1