WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Gołąbki tradycyjne

4 zdjęcia do przepisu "Gołąbki tradycyjne"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 11
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Jak zrobić gołąbki tradycyjne? Całkiem prosto. Najtrudniejsze jest oddzielenie liści kapusty, reszta - farsz z mielonego mięsa, podsmażanej cebuli i ryżu, a także nadziewanie i zawijanie to kwestia wprawy, choć najlepiej robi się to na cztery ręce.
Łączny czas: 30 min.

Porcje: 12
Kalorie: 230 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Bulion warzywny WINIARY 1 kostka
Sos pomidorowy Na Każdy Dzień WINIARY 1 opakowanie
kapusta 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mięso mielone 500 g
tłuszcz 1 łyżka czubata
ryż 0,75 szklanki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Gołąbki tradycyjne

    Kapustę zaparz wrzątkiem, oddziel liście.

    • kapusta
  2. Ugotuj ryż (15 minut).

    • ryż
  3. Bulion rozpuść w 1 szklance gorącej wody.

    • Bulion warzywny WINIARY
  4. Cebulę obierz i posiekaj, podsmaż na tłuszczu.

    • cebula
    • tłuszcz
  5. Gołąbki tradycyjne

    Ryż wymieszaj z mięsem, jajkiem i cebulą.

    • cebula
    • jajko
    • mięso mielone
    • ryż
  6. Gołąbki tradycyjne

    Farsz nakładaj na liście kapusty, zawijaj.

  7. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Podlej bulionem.

  8. Zapiekaj w piekarniku przez 20 minut.

  9. Zawartość sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

    • Sos pomidorowy Na Każdy Dzień WINIARY
  10. Dodaj sos do gołąbków, zapiekaj przez 15 minut.

  11. Podawaj z ziemniakami.

przeczytaj 12 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Najlepsze na świecie :)

XxXTouchMeXxX
23 listopada 2013
zgłoś do moderacji

to są moje smaki

kiziolek201
1 listopada 2013
zgłoś do moderacji

pyszne te gołabki

ONYzakare
16 października 2013
zgłoś do moderacji

nie ma to jak golabki :)

karolcia19
15 października 2013
zgłoś do moderacji

Gołąbki uwielbiam pod każda postacią, pyszne.

szpileczkaa
11 października 2013
zgłoś do moderacji

konkretne danko

danusia19671
22 września 2013
zgłoś do moderacji

uwielbiam gołąbki

salemek
6 września 2013
zgłoś do moderacji

gołąbki są przepyszne :)

KACPERPL
1 września 2013
zgłoś do moderacji

Bardzo lubię gołąbki , częściej robię z włoskiej kapusty.

MILUTKA 50
15 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

Moja rodzinka uwielbia gołąbki , rzadko robię ze zwykłej kapusty przewanie włoskiej kapusty . Lepiej smakuje nam z włoskiej i liście o wiele lepiej jest przygorować.

MILUTAKAAA
10 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

Gołąbki nigdy nie wyjdą z mody.

teachmetiger
10 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

bardzo dobre te gołąbki niestety nie posiadam zdjęcia :/

Agnieszkakc123
8 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 12 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: