WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Deser - domek Baby Jagi

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Deser - domek Baby Jagi

Brak zdjęć do przepisu "Deser - domek Baby Jagi"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
herbatniki 4 opakowania
ser biały 0,5 kg
masło 0,5 kostki
kakao 2 łyżki
cukier puder 1 szklanka
Cukier wanilinowy WINIARY 1 opakowanie
aromat waniliowy do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Ser biały zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa.

    • ser biały
  2. Przy drugim kręceniu dodaj cukier puder, cukier wanilinowy i masło.

    • masło
    • cukier puder
    • Cukier wanilinowy WINIARY
  3. Wlej olejek zapachowy, wymieszaj.

    • aromat waniliowy
  4. Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao i wymieszaj.

    • kakao
  5. Ułóż trzy rzędy herbatników (po 6 w rzędzie).

    • herbatniki
  6. Posmaruj je białą masą, na to ułóż drugą warstwę herbatników i posmaruj masą kakaową.

  7. Złóż domek, oblej polewą i udekoruj bakaliami lub wiórkami kokosowymi.

  8. Wstaw do lodówki.

  9. Podawaj dzień po przyrządzeniu.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1