WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Śmietanowiec z owocami i galaretką

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY 4 opakowania
truskawki (lub inne owoce sezonowe) 750 g
rodzynki 50 g
cukier 0,5 szklanki
aromat waniliowy do smaku
śmietana 18% 750 ml
Żelatyna WINIARY 2 łyżki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Trzy galaretki rozpuść w 1,5 l wrzątku, ostudź i odstaw do stężenia.

    • Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
  2. Żelatynę namocz w 3-4 łyżkach wody, możesz podgrzać, żeby się dokładnie rozpuściła.

    • Żelatyna WINIARY
  3. Rozpuszczoną żelatynę wymieszaj ze śmietaną, cukrem i aromatem waniliowym.

    • cukier
    • aromat waniliowy
    • śmietana 18%
  4. Śmietanowiec z owocami i galaretką

    Zastygnięte galaretki pokrój w kostkę, dodaj do lekko ścinającej się śmietany, wsyp rodzynki, przełóż do tortownicy i wstaw do lodówki do zastygnięcia.

    • rodzynki
  5. Śmietanowiec z owocami i galaretką

    Gdy całość zastygnie udekoruj owocami i zalej ostatnią galaretką rozpuszczoną w 400 ml wrzątku.

    • Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
    • truskawki (lub inne owoce sezonowe)
  6. Ponownie wstaw do lodówki.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: